RSS
 

Omlet z dżemem

12 sie
Omlet z dżemem to super danie na śniadanie czy kolację. Omleta biszkoptowego można przygotowywać zarówno na słono jak i na słodko. Ja uwielbiam w wersji na słodko :)
 
  • 3 jajka
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki wody
  • szczypta soli
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • dżem
  • olej do smażenia

Żółtka oddzielić od białek. Dodać do nich wodę, mąkę, proszek i sól. Dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać do ciasta, wymieszać. Rozgrzać patelnie, wylać ciasto i smażyć z obu stron. Podawać z dżemem.

 
Komentarze (6)

Napisane przez w kategorii śniadanie

 

Dodaj komentarz

 

 
  1. ~mysza75

    12 sierpnia 2013 o 18:05

    Taki omlecik na śniadanie , palce lizać. :-)

     
  2. ~JustInka

    13 sierpnia 2013 o 10:13

    Och toż to klasyk! Uwielbiam takie omlety!

     
  3. ~gotowaniewparze.blogspot.com

    13 sierpnia 2013 o 10:31

    Zawsze smaczne ;)

     
  4. ~wulkan-smaku

    13 sierpnia 2013 o 15:19

    Pyszny, taki pulchniutki ;)

     
  5. ~Ola

    17 sierpnia 2013 o 07:58

    Jaki puszysty, idealny na początek dnia

     
  6. ~Domi

    7 września 2013 o 11:04

    Omlet! Pycha, uwielbiam!