RSS
 

Smażone pieczarki z patelni

01 sty

Pieczarki są częstym dodatkiem do dań mięsnych, zup, farszów, sosów mogę też być produktem podstawowym w potrawie. Smażone pieczarki z patelni to danie nieskomplikowane i niezwykle pyszne. 

  • 800 g pieczarek
  • olej (ok. 100g)
  • masło (ok. 100g.)
  • sól

Pieczarki dokładnie oczyścić i umyć. Podzielić większe na 4 części, mniejsze pozostawić w całości. Na patelni dobrze rozgrzać tłuszcz włożyć pieczarki, smażyć do miękkości. Pod koniec smażenia dodać masło, doprawić do smaku solą. Podawać gorące. 

 
Komentarze (3)

Napisane przez w kategorii obiad, przystawki

 

Dodaj komentarz

 

 
  1. ~Lena B

    2 stycznia 2014 o 14:39

    Mmm pieczarki uwielbiam. Na wigilii zawsze muszą być duszone :)

     
  2. ~dżemdżus

    3 stycznia 2014 o 15:16

    Wybieram pieczarki, dodam do nich szynkę i mam pyszny obiad. Dziękuję za podpowiedź

     
  3. ~Magda C.

    6 stycznia 2014 o 17:57

    Pieczarki to jest to!