RSS
 

Kompot z rabarbaru i jabłek

08 maj

Orzeźwiający kompot z rabarbaru i jabłek. Jest bardzo smaczny z pewnością może zastąpić sok z kartonu, napój czy wodę. Idealny do obiadu. Z przygotowaniem jego z pewnością poradzi sobie każdy nawet dziecko.

  • woda
  • 4-5 łodyg rabarbaru
  • 1 duże jabłko
  • cukier kryształ

Rabarbar i jabłko umyć. Rabarbar pokroić w kawałki o długości ok. 3 cm. jabłko na cząstki. Wlać wodę do garnka, włożyć owoce. Gotować do miękkości owoców. Przecedzić, doprawić cukrem.   

Rabarbalove Rabarbalove

 
Komentarze (3)

Napisane przez w kategorii napoje

 

Dodaj komentarz

 

 
  1. ~domowacukierniaewy.blox.pl

    9 maja 2014 o 17:30

    Nie ma to jak domowy kompocik :) Bardzo lubię! Pozdrawiam

     
  2. Marta

    9 maja 2014 o 22:30

    Uwielbiam kompoty :) Szkoda, że są tak mało popularne.

     
  3. ~Magda C.

    17 maja 2014 o 12:17

    Uwielbiam do obiadu za te kwaskowość :)