RSS
 

Leczo z pieczarkami

26 wrz

Leczo z pieczarkami zyskało ostatni dużą popularność. Ma bardziej delikatny smak. Ci co nie robili zapraszam do wypróbowania. 

  • 0,5 kg. pieczarek
  • 4 papryki
  • 3 cebule
  • 3 pomidory
  • większe podwójne pętko kiełbasy
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz
  • liść laurowy
  • olej 

Warzywa umyć. Z papryki usunąć środek z pestkami. Pokroić na kawałki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Pieczarki pokroić w półplastry. Cebulę pokroić w kostkę. Kiełbasę pokroić w grubszą kostkę. Pieczarki poddusić na oleju, doprawić solą. Paprykę włożyć do garnka dodać liść laurowy, podlać olejem i odrobiną wody. Gotować, dodać część cebuli. Kiedy papryka będzie prawie miękka wrzucić pieczarki i pomidory. Pogotować. Na patelni usmażyć kiełbasę z pozostałą częścią cebuli. Dodać do garnka. Dołożyć koncentrat. Dokładnie wymieszać. Zagotować. Doprawić do smaku. 

 
Komentarze (7)

Napisane przez w kategorii obiad, przystawki

 

Dodaj komentarz

 

 
  1. ~natalia

    26 września 2014 o 21:04

    Pyszne to leczo, uwielbiam, najczęściej robię z kurczakiem:)

    lekcjekwuchni.blogspot.com

     
  2. ~małgośka

    27 września 2014 o 07:41

    Kocham leczo ,szczególnie jesienią .SUPER:)

     
  3. ~Marzena

    27 września 2014 o 14:26

    Uwielbiam leczo. Pysznie to zrobiłaś, rewelacyjne smaki i aromaty :-)

     
  4. ~Mariola

    28 września 2014 o 07:34

    Leczo zapewne przepyszne, a i jakie piękne, stylowe zdjęcia!

     
  5. ~Ksiegi wieczyste przez internet

    1 października 2014 o 13:02

    Uwielbiam leczo – to jest troche inne niz tradycyjne, ale na pewno smakowite!

     
  6. ~Marta

    9 października 2014 o 23:07

    Leczo uwielbiam a z pieczarek jeszcze nie jadłam :)

     
  7. ~Ania

    12 października 2014 o 18:43

    Leczo jest pyszne a to wygląda bardzo apetycznie :)