RSS
 

Pasta z sardynek

11 paź

Kolejna pasta do chleba w wykorzystaniem puszek GRAAL. Pasta ta powstała z sardynek w oleju roślinnym. Jeśli jeszcze nie jedliście takiej pasty zachęcam na kolację wyśmienita.

  • 2 puszki sardynek w oleju roślinnym GRAAL
  • 1 większy ogórek kiszony
  • 1 cebula
  • 1-2 jajka
  • sól, pieprz
  • ok. 2 łyżki majonezu

Cebulę i ogórka pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, pokroić w kostkę. Sardynki lekko odsączyć z oleju. Do miski włożyć sardynki, ogórka, cebulę i jajka. Dokładnie wymieszać. Dołożyć majonez, połączyć. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

 
Komentarze (9)

Napisane przez w kategorii kolacje, przystawki

 

Dodaj komentarz

 

 
  1. ~Marzena

    11 października 2014 o 21:03

    Bardzo fajna pasta na kanapki :-) musi być pyszna :-) rybki to samo zdrowie :-)

     
  2. ~Klaudia Ce

    12 października 2014 o 07:19

    Bardzo często robię ją w zimie na kolację. Jest pyszna, dla urozmaicenia robię na przemian z korniszonkiem a potem z kiszonym

     
  3. ~Julianna

    12 października 2014 o 10:04

    Lubię rybne pasty, ta jest prosta do wykonania, ale zapowiada się bardzo smacznie:)

     
  4. ~Aga w kuchni

    12 października 2014 o 18:48

    ja też lubię taką pastę :)

     
  5. ~Ksiegi wieczyste przez internet

    13 października 2014 o 13:01

    Uwielbiam takie pasty! Wspaniale urozmaicaja jadlospis!

     
  6. ~Lidia

    13 października 2014 o 20:59

    Ależ tu są pyszności

     
  7. ~Szkatułka Cook

    13 października 2014 o 21:33

    Pychota. Uwielbiam takie pasty :)
    Pozdrawiam,
    Szkat

     
  8. ~Marta

    14 października 2014 o 17:18

    Zrobiłaś smakowitą pastę na kanapki :)

     
  9. ~Magda C.

    16 października 2014 o 10:34

    Bardzo ciekawa pasta, do wypróbowania :)