RSS
 

Śledzie w oleju

25 paź

Uwielbiam śledzie to klasyk, który zawsze gości u mnie na świątecznym stole. Przystawka ta jest bardzo prosta do zrobienia.

  •  4 płaty śledziowe matiasy 
  • 2 cebule
  • pieprz ziarnisty
  • olej rzepakowy

Płaty śledziowe namoczyć w wodzie. Pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w kostkę, sparzyć wrzątkiem, odcedzić. Śledzie przełożyć do słoika, dodać cebulę, pieprz ziarnisty. Zalać olejem aby śledzie zostały przykryte. Odstawić na noc do lodówki. 

 

 
Komentarze (9)

Napisane przez w kategorii przystawki

 

Dodaj komentarz

 

 
  1. ~Lena B

    25 października 2014 o 14:14

    Bardo fajnie wyglądają. ja osobiście nie lubię śledzi. W domu mam za to osobę która śledzie uwielbia i sądzę, że od tych zrobionych przez ciebie nie potrafiłaby się oderwać. :)

     
  2. ~Marzena

    25 października 2014 o 17:00

    Super :-) szybko i smacznie :-) świetne na imprezki :-)

     
  3. ~filizanka smakow

    25 października 2014 o 21:37

    to dopiero musi być pyszne !! same smakowitości dziś u Ciebie :)

     
  4. ~Danusia

    26 października 2014 o 17:35

    Jutro kupię śledzie i na pewno takie zrobię.

     
  5. ~Aga w kuchni

    27 października 2014 o 07:53

    mój mąż byłby zachwycony :)

     
  6. ~Ksiegi wieczyste wyszukiwarka

    27 października 2014 o 11:21

    Uwielbiam! Sa bardzo zdrowe!

     
  7. ~Czarodziejka Smaków

    27 października 2014 o 19:40

    proste, czyli najlepsze :)

     
  8. ~Magda C.

    31 października 2014 o 11:28

    Tradycyjne, rodzinna impreza nie może się bez nich obejść :)

     
  9. ~Małgosia

    7 listopada 2014 o 20:46

    Można dodać starte lub pokrojone jabłuszko pokropione sokiem z cytryny..:), ale i w tej wersji śledzie są smaczne.
    Pozdrawiam:),