RSS
 

Pasta z wędzonych szprotek

14 lis

Pasta o charakterystycznym smaku i zapachu. Idealna na kanapki na kolację, tworzy również pyszną przystawkę. Wykonana jest ze szprotek, które dostałam od firmy GRAAL. Z czystym sumieniem mogę polecić produkty tej firmy.

  • 2 puszki szprot winter w oleju GRAAL
  • 2 jajka
  • 1 duży ogórek konserwowy
  • pół cebuli
  • ok. 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Szprotki przełożyć do miski, rozdrobnić. Jajka ugotować na twardo. Jajka, ogórka i cebulę pokroić w kostkę. Dodać do szprotek. Wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. 

 
Komentarze (11)

Napisane przez w kategorii kolacje, przystawki

 

Dodaj komentarz

 

 
  1. ~Marzena

    14 listopada 2014 o 21:07

    Pyszna pasta na kanapeczki :-)

     
  2. ~zakątek smakosza

    15 listopada 2014 o 17:41

    mniam uwielbiam robić takie pasty :) ja robię taką ale z tuńczykiem :) pozdrawiam

     
  3. ~Czarodziejka Smaków

    15 listopada 2014 o 18:21

    Świetna pasta, bardzo lubię takie dodatki do chleba :)

     
  4. ~Obiad gotowy!

    15 listopada 2014 o 19:22

    Kiedyś słyszałam, że takie pasty nazywają awanturkami;) Lubię różne kanapkowe smarowidła z rybką:)

     
  5. ~apetycznakuchnia

    15 listopada 2014 o 22:51

    Robię podobną z makreli:)

     
  6. ~basjula

    16 listopada 2014 o 14:17

    Na pewno jest bardzo smaczna :)

     
  7. ~Szkatułka Cook

    16 listopada 2014 o 16:50

    Wpadłam zachęcona zaproszeniem od Ciebie :)
    Jestem pod wrażeniem … pysznie i kolorowo.
    Pozdrawiam, Szkat

     
  8. ~Lidia

    16 listopada 2014 o 18:47

    Uwielbiam takie rybne sałatka. A ta jest wyjątkowo zachęcająca

     
  9. ~Ksiegi wieczyste wyszukiwarka

    19 listopada 2014 o 10:51

    Swietna pasta – doskonala na kolacje!

     
  10. ~Magda C.

    23 listopada 2014 o 09:49

    Super pomysł na pastę, mniam :)