RSS
 

Brzuszek pieczony

29 mar

Idealny brzuszek pieczony do kanapki na chleb. Jest bardzo soczysty i aromatyczny a wszystko to zawdzięcza dodatkami przypraw od firmy RAFEX Użyłam przyprawy do karkówki oraz przyprawy do mięsa wieprzowego. W sam raz na nadchodzące święta wielkanocne.

 

  • 1,5kg. brzuszka wieprzowego
  • 1 cebula
  • 1 marchew
  • sól, pieprz ziarnisty
  • olej rzepakowy
  • przyprawa do karkówki Rafex
  • przyprawa do mięsa wieprzowego Rafex

Brzuszek umyć. Cebulę i marchew pokroić w plasterki. Na brzuszek położyć cebulę i marchew, posypać solą, pieprzem ziarnistym. Pozostawić na ok. 1 godzinę. Zdjąć przyprawy i warzywa. Brzuszek natrzeć przyprawą do karkówki i do mięsa wieprzowego. Polać delikatnie olejem. Zawinąć w folię aluminiową. Piec w piekarniku ok. 60-70 minut. 

 
Komentarze (11)

Napisane przez w kategorii kolacje

 

Dodaj komentarz

 

 
  1. ~Angela

    29 marca 2015 o 10:43

    Ale u Ciebie świątecznie, pyszne mięsko.

     
  2. ~lekcjewkuchni.blogspot.com

    29 marca 2015 o 13:26

    Wspaniałe mięsko, mniam:)

     
  3. ~smak i uczucie

    29 marca 2015 o 13:51

    Rewelacyjne mięso i fajna nazwa

     
  4. ~Joanna - symfoniasmakowa.blogspot.com

    29 marca 2015 o 13:59

    Wygląda bardzo apetycznie :)

     
  5. ~Gabi

    29 marca 2015 o 16:32

    wyśmienity :)

     
  6. ~Marzena

    29 marca 2015 o 17:25

    Świetny pomysł, oj mój mąż byłby nim zachwycony :-)

     
  7. ~Angelika i Monika (Candy Pandas)

    29 marca 2015 o 18:16

    Na święta dla mięsożernej części rodziny idealny :)

     
  8. ~Olka

    29 marca 2015 o 18:26

    Brzuszek, że palce lizać :) zjadłabym i mój brzuszek byłby zadowolony :D

     
  9. ~Agnieszka

    30 marca 2015 o 11:37

    Bardzo apetycznie wygląda, dobra propozycja na świąteczny stół.

     
  10. ~Obiad gotowy!

    30 marca 2015 o 12:12

    na zimno na kanapki dla wielbicieli boczkowych wędlin będzie idealny!

     
  11. ~Magda C.

    1 kwietnia 2015 o 08:41

    Wypasiony boczek :)