RSS
 

Kanapki z pasztetem meksykańskim

13 maj

Wczoraj na kolację zrobiłam kanapki z pasztetem meksykańskim od firmy Primavika, podałam je razem z tradycyjną sałatka jarzynową. Pasztet ten odpowiedni jest dla wegan i wegetarian. Jest on dość pikantny, co jest charakterystyczne dla kuchni meksykańskiej. Polecany miłośnikom dobrego smaku. 

Pasztet meksykański przyrządzony jest z cieciorki z dodatkiem groszki, fasoli i kukurydzy. Składniki: woda, cieciorka 37%, cebula, olej rzepakowy, zielony groszek 5%, kukurydza 5%, czerwona fasola 5%, skrobia kukurydziana, przyprawy, błonnik pszenny, koncentrat pomidorowy, hydrolizat białka roślinnego, sól, substancja zagęszczająca, przeciwutleniacz, aromat.

Zapraszam na stronę Primavika z celu zapoznania się z bogatą ofertą zdrowych i pysznych produktów. Produkty od tego firmy, które do tej pory jadłam były bardzo dobre i mogę wszystkie śmiało polecić. 

 
Komentarze (8)

Napisane przez w kategorii kolacje

 

Dodaj komentarz

 

 
  1. ~Marzena

    13 maja 2015 o 12:09

    Pyszne kanapeczki :-)

     
  2. ~Robert

    13 maja 2015 o 14:29

    Smacznie i zdrowo ,tak lubię.

     
  3. ~Obiad gotowy!

    13 maja 2015 o 19:15

    fasola, cieciorka – to jakby hummus z pasta fasolową;) oba smaki uwielbiam, więc jeśli je połączyć i wzbogacić pomidorami, wyjdzie niezły „pasztet”:)

     
  4. ~Megly

    13 maja 2015 o 19:44

    Ja osobiście kupuję pasztet meksykański akurat innej firmy, ale znam go i lubię ten smak. Domyślam się, że w smaku jest bardzo podobny. Takie kanapeczki idealnie się sprawdzają na kolację. Pozdrawiam :)

     
  5. ~Ania - Kto ugości moich gości?

    13 maja 2015 o 20:16

    Takiego jeszcze niepróbowałam! Fajny :)

     
  6. ~Olka

    14 maja 2015 o 16:42

    Nie znam produktu ale kanapki wyglądają pysznie :)

     
  7. ~Angelika i Monika (Candy Pandas)

    14 maja 2015 o 18:17

    Nam taki pasztet marzy się z pomidorkiem i szczypiorkiem na razowym chlebku :D

     
  8. ~Magda C.

    19 maja 2015 o 09:16

    Przepyszne kanapeczki :)