RSS
 

Surówka z kapusty pekińskiej

18 lis

Pyszna, chrupiąca surówka z kapusty pekińskiej, papryki czerwonej, ogórka konserwowego, cebuli i jabłka. Idealna jako dodatek do obiadu jak i kanapek.

  • pół główki kapusty pekińskiej
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 1 jabłko
  • 2-3 ogórki konserwowe
  • 2-3 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól, pieprz

Warzywa umyć. Kapustę posiekać. Paprykę, cebulę, jabłko, ogórki pokroić w kostkę. Wszystko razem połączyć. Dodać majonez i musztardę. Wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Ponownie wymieszać.

 
Komentarze (9)

Napisane przez w kategorii surówki i sałatki

 

Dodaj komentarz

 

 
  1. ~Angelika i Monika (Candy Pandas)

    18 listopada 2015 o 20:00

    Surówki pasują nam do każdego obiadu! Nawet do zupy xD

     
  2. ~Marzena

    18 listopada 2015 o 21:27

    Moja ulubiona suróweczka :-)

     
  3. ~Salvador Dali

    19 listopada 2015 o 07:03

    z pekińskiej jadam, ale w ciut innej postaci :) Muszę pokusić się o Twoją wariację smakową :)

     
  4. ~MONIKA

    19 listopada 2015 o 08:04

    Lubię takie surówki, są bardzo smaczne :) Pozdrawiam.

     
  5. ~mojamalakuchnia

    19 listopada 2015 o 18:49

    uwielbiam surówki i sałatki z pekińskiej. Twoja wygląda pysznie. pozdrawiam ciepło!

     
  6. ~Ela Dziurkowska

    19 listopada 2015 o 18:57

    Fajna suróweczka, bardzo lubię kapustę pekińską.

     
  7. ~Agnieszka

    19 listopada 2015 o 19:29

    Sałatka idealna do obiadu. Pyszna. Właśnie dzisiaj rozmawiałam z mężem, że dawno pekińskiej nie jedliśmy :)

     
  8. ~Magda C.

    19 listopada 2015 o 20:39

    Bardzo lubię, pekińska super smakuje zawsze :)

     
  9. ~Agnieszka Wieczorek

    20 listopada 2015 o 19:41

    Pyszna surówka. Zjadłabym taką chętnie z tostem :)