RSS
 

Krupnik ryżowy

26 lis

Dzisiaj na obiad podałam pyszną, rozgrzewającą zupę jaką jest krupnik ryżowy. Idealna zupa dla osób na diecie, gotowana na wywarze z udek kurczaka.

  • 2 udka z kurczaka
  • 2 marchewki
  • włoszczyzna
  • 2-3 ziemniaki
  • 3 łyżki ryżu białego
  • sól, pieprz
  • liść laurowy
  • natka pietruszki

Udka z kurczak umyć, wrzucić do garnka, dodać liść laurowy. Gotować, dodać umytą i rozdrobnioną włoszczyznę i marchewkę. Do wywaru dodać ryż, gdy będzie prawie miękki dodać ziemniaki pokrojone w kostkę. Gotować do miękkości. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z posiekaną natką pietruszki.

 
Komentarze (7)

Napisane przez w kategorii zupy

 

Dodaj komentarz

 

 
  1. ~Marzena

    26 listopada 2015 o 19:48

    Pyszna zupka, mam taką samą miseczkę :-)

     
  2. ~Julka

    26 listopada 2015 o 20:18

    Również gotuję taki krupniczek ryżowy .Pozdrawiam:)

     
  3. ~Ela Dziurkowska

    26 listopada 2015 o 21:43

    Dobra zupka zawsze mile widziana i wskazana :)

     
  4. ~Dorota dermiblog

    27 listopada 2015 o 12:26

    ja głównie robię z kaszą jaglaną ;)

     
  5. ~Angelika i Monika (Candy Pandas)

    27 listopada 2015 o 19:21

    Krupnik z kaszą czy ryżem i tak jest pyszny :)

     
  6. ~Obżarciuch

    27 listopada 2015 o 20:12

    krupnika z ryżem jeszcze nie robiłam, zawszę robię z pęczakiem :) muszę kiedyś zrobić w takiej wersji jak Ty :)

     
  7. ~Magda C.

    28 listopada 2015 o 16:01

    Bardzo fajny pomysł na krupnik :)