RSS
 

Surówka z kiszonej kapusty

20 gru

Smakowita, zdrowa surówka z kiszonej kapusty, ogórka kiszonego, słodyczy nadaje jej mandarynka i jabłko. Skropiona zdrowym olejem lnianym i sokiem  cytryny.

  • 0,5 kg. kiszonej kapusty
  • 3 ogórki kiszone
  • 2 mandarynki
  • 1 marchew
  • 1 jabłko
  • 1 łyżka oleju lnianego
  • sok z cytryny

Kiszoną kapustę drobniej poszatkować. Ogórki, jabłko i marchew zetrzeć na tarce. Mandarynki rozdrobnić na cząstki, pokroić na pół. Wszystkie składniki połączyć, wymieszać. Dodać olej i sok z cytryny. Ponownie wymieszać. Podawać do obiadu.

 
Komentarze (8)

Napisane przez w kategorii surówki i sałatki

 

Dodaj komentarz

 

 
  1. ~Renata - Mój dzień

    20 grudnia 2015 o 20:41

    bardzo lubię tą surówkę- szybko się ja przygotowuje i zawsze dobrze smakuje:)

     
  2. ~Marzena

    20 grudnia 2015 o 21:49

    Moja ulubiona surówka :-)

     
  3. ~anika

    20 grudnia 2015 o 22:11

    Bardzo lubię surówki z kiszonej kapusty. Twoja trochę urozmaicona mandarynka może być ciekawa :-)

     
  4. ~Ela Dziurkowska

    21 grudnia 2015 o 17:40

    Czasem do kapusty dodaję rodzynki, ale moi mówią że wolą tradycyjnie….marchew, cebula i jabłko :)

     
  5. ~Agnieszka

    21 grudnia 2015 o 19:53

    Bardzo lubię taką surówkę. Zimą idealna. Aż mi ślinka pociekła. Podoba mi się dodatek mandarynki :)

     
  6. ~Magda

    22 grudnia 2015 o 11:57

    Świetna surówka, bardzo lubię :)
    Pozdrawiam świątecznie,
    M

     
  7. ~Iza H.

    22 grudnia 2015 o 12:54

    Uwielbiam surówkę z kiszonej kapusty, ale mandarynki nigdy do niej nie dodawałam.. ciekawy pomysł :)

     
  8. ~Magda C.

    23 grudnia 2015 o 19:47

    Moja ulubiona :)