RSS
 

Surówka z kapusty włoskiej

30 sty

Bardzo lubię wszelkiego rodzaju surówki. Tym bardziej te chrupiące, podawane do obiadu. Są smaczne i w dodatku zdrowe. Tę surówkę skropiłam olejem lnianym, który posiada żółty kolor i specyficzny zapach, ale jest bardzo zdrowy.

  • pół główki kapusty włoskiej
  • 1 duża marchew
  • 1 większa cebula szalotka
  • 3-4 ogórki kiszone
  • olej lniany
  • sól, pieprz
  • sok z cytryny

Warzywa umyć. Kapustę poszatkować. Marchew obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej. Cebulę pokroić w kostkę. Ogórki kiszone pokroić w kostkę. Wszystkie warzywa razem połączyć. Doprawić do smaku solą, pieprzem i zakwasić sokiem z cytryny. Skropić olejem lniany.

 
Komentarze (12)

Napisane przez w kategorii surówki i sałatki

 

Dodaj komentarz

 

 
  1. ~Julka

    30 stycznia 2016 o 19:58

    Też lubię takie surówki :)

     
  2. ~Angelika i Monika (Candy Pandas)

    30 stycznia 2016 o 20:23

    Ostatnio mamy fazę na surówki :D Widocznie organizm domaga się już wiosny i lata :D

     
  3. ~Agnieszka - Polska Zupa

    31 stycznia 2016 o 12:00

    Z przyjemnością dołącze do grupy lubiących takie surówki :)

     
  4. ~Magda C.

    31 stycznia 2016 o 12:26

    Świetna surówka :)

     
  5. ~Sosna

    31 stycznia 2016 o 15:53

    Pycha :D

     
  6. ~Ela Dziurkowska

    31 stycznia 2016 o 17:34

    Bardzo fajna suróweczka. Lubie takie ze świeżej kapusty :)

     
  7. ~Anika

    31 stycznia 2016 o 19:04

    Ja bardzo lubię surówkę z kapusty włoskiej! :-)

     
  8. ~Magda

    1 lutego 2016 o 10:31

    W zimie uwielbiam kapustę w każdej postaci :)
    Pozdrawiam,
    M

     
  9. ~Agnieszka

    1 lutego 2016 o 16:58

    Bardzo lubię taką surówkę. Pasuje do wszystkiego :)

     
  10. ~Hrabina w kuchni

    1 lutego 2016 o 21:24

    Samo zdrowie :)

     
  11. ~Janusz Bartoszek

    2 lutego 2016 o 00:02

    Taka surówka do obiadu istne zbawienie zimą :) Pychota ^^

     
  12. ~Lena

    2 lutego 2016 o 20:18

    Bardzo lubię takie obiadowe sałatki! :)