RSS
 

Surówka z kapusty pekińskiej

23 mar

Z dodatkiem majonezu od firmy Folwark przygotowałam surówkę. Kapusta pekińska, marchew, jabłko, cebula i szczypiorek. Majonez ten jest lekki, aksamitny i kremowy. Idealny sprawdził się w tej surówce.

  • 1 kapusta pekińska
  • 2 marchewki
  • 1 duże jabłko
  • 1 cebula
  • szczypiorek
  • majonez kremowy Folwark
  • sól, pieprz biały

Warzywa starannie umyć. Z marchwi i jabłka obrać skórę. Zetrzeć na tarce jarzynowej. Kapustę poszatkować. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Szczypiorek posiekać. Wszystkie warzywa razem połączyć. Dodać kilka łyżek majonezu, doprawić do smaku solą i pieprzem białym. Ponownie wymieszać.

 
Komentarze (13)

Napisane przez w kategorii surówki i sałatki

 

Dodaj komentarz

 

 
  1. ~Ania

    23 marca 2016 o 17:54

    lubię takie surówki z kapusty pekińskiej :)

     
  2. gosia.lunchtime

    23 marca 2016 o 18:35

    surówka mi znana :) bardzo ją lubię :P

     
  3. ~Czarodziejka Smaków

    23 marca 2016 o 20:24

    pekińską bardzo lubię i jak dla mnie to świetna propozycja na pyszną surówkę np. do obiadu :) pozdrawiam!

     
  4. ~Megly

    23 marca 2016 o 20:50

    Mmm – pekińska, marchew, jabłko + dodatki = pychota. Do obiadków ją lubię. Ale dawno nie jadłam w wersji z majonezem (jakoś go unikam ostatnimi czasy), a podbija niesamowicie smak surówek. Pozdrawiam :)

     
  5. ~Magda Lena

    23 marca 2016 o 21:45

    Zawsze mam wielki dylemat co zrobić z pekińskiej, a tu proszę, taka fajna surówka :)

     
  6. ~Marzena

    23 marca 2016 o 22:07

    Moja ukochana suróweczka, uwielbiam :-)

     
  7. ~Nemi

    23 marca 2016 o 23:03

    Uwielbiam takie surówki:)

     
  8. ~Lena

    24 marca 2016 o 08:43

    Uwielbiam kapustę pekińską i surówki z niej:)

     
  9. ~Obiad gotowy!

    24 marca 2016 o 09:07

    I obiad od razu smakuje lepiej;)

     
  10. ~Agnieszka

    24 marca 2016 o 10:01

    Również robię taką sałatkę. W zasadzie identyczną. Wszystkim czytającym Twój przepis polecam ją serdecznie, bo jest pyszna. Zwykła, prosta, klasyczna sałatka, a ma w sobie tyle smaku i dzięki szczypiorkowi, aromatu. Uwielbiam ją do obiadu. Pysznie :)

     
  11. ~Magda

    24 marca 2016 o 13:25

    Bardzo lubię kapustę pekińską :) taka surówka świetnie pasuje do pieczonego mięsa :) do sosu czasami dodaję ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, żeby zaostrzyć smak :)
    Pozdrawiam,

     
  12. ~AniaGotuje

    24 marca 2016 o 13:37

    Ta surówka musi być pyszna.. tak właśnie wygląda ;-)

     
  13. ~Angelika

    24 marca 2016 o 22:11

    Pyszna surówka, bardzo taką lubię i często podaję na obiad :)