RSS
 

Jajecznica z pieczywem chrupkim

05 maj

Co lubicie jeść na kolację? Ja bardzo lubię jajecznicę i kanapeczki. Ostatnio jajecznicę zjadłam z pieczywem chrupkim żytnim od firmy Tovago do tego rzodkiewka i smaczny, zdrowy posiłek. Pieczywo chrupkie żytnie jest smaczne, chrupiące i lekkie. Polecam dla osób na diecie, naprawdę można się nim najeść. A jedna kromka do tylko 25 kcal. Do jajecznicy użyłam ekologicznych jajek firmy Czachorowski

  • 3 jajka Ekologiczne
  • pieczywo chrupkie żytnie Tovago
  • szczypiorek
  • szczypta soli
  • odrobina mleka
  • rzodkiewka

Jajka wbić do miski, roztrzepać, dodać odrobine mleka. Szczypiorek posiekać, dodać do masy jajecznej. Doprawić szczyptą soli. Smażyć na patelni najlepiej na maśle. Rzodkiewki pokroić na plastry. Podawać jajecznicę z chlebkiem i rzodkiewką.

 
Komentarze (7)

Napisane przez w kategorii kolacje

 

Dodaj komentarz

 

 
  1. ~Megly

    5 maja 2016 o 15:48

    Jajecznica to moje weekendowe danie śniadaniowe. Często właśnie w towarzystwie chrupkiego pieczywka ją zjadam. Pycha! Pozdrawiam :)

     
  2. ~Marzena

    5 maja 2016 o 18:34

    Pyszne śniadanko :-)

     
  3. ~Zosia K.

    5 maja 2016 o 19:35

    Śniadanko pierwsza klasa :)

     
  4. ~Agnieszka

    5 maja 2016 o 21:31

    Takie pieczywko bardzo lubię. Wszelkie pasty smakują z nim rewelacyjnie :)

     
  5. ~lekcjewkuchni.blogspot.com

    6 maja 2016 o 13:57

    Uwielbiam:)

     
  6. ~Angelika i Monika (Candy Pandas)

    7 maja 2016 o 12:57

    Musiało być pysznie bo tak też wygląda :D

     
  7. ~Kasztanowa Kuchnia

    15 maja 2016 o 22:41

    Rewelacyjna!!!