RSS
 

Muffinki z odżywką białkowa i malinami

12 lip

Czas na kolejny proteinowy przepis- muffinki. Bardzo lubię takie wypieki, po zjedzeniu ich nie mam wyrzutów sumienia, są smaczne, bardziej odżywcze i zdrowsze. Sezon na owoce więc nie mogło zabraknąć malin, idealnie pasowało tutaj ziarno kakao, którym obsypałam wierzch babeczek przed pieczeniem. Użyłam odżywki białkowej o smaku czekolady.

  • 1/2 szkl. mąki pszennej
  • 1/2 szkl. mąki z kasztanów jadalnych Symbio
  • 2 miarki odżywki białkowej FaNutrition
  • 1/2 szkl. cukru
  • 1 jajko
  • 3/4 szkl. mleka
  • 1/4 szkl. oleju
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • maliny
  • ziarno kakao Symbio

Do miski wsypać mąkę pszenną, mąkę z kasztanów jadalnych, odżywkę białkową, cukier i proszek do pieczenia, wymieszać. Wbić jajko, dodać mleko i olej. Całość dokładnie zmiksować. Ciasto przelać do 3/4 wysokości foremek. Na wierzch ułożyć maliny, posypać ziarnem kakao. Piec ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni.

 
Komentarze (12)

Napisane przez w kategorii babeczki i muffiny

 

Dodaj komentarz

 

 
  1. ~Zuzia

    12 lipca 2016 o 20:31

    Super babeczki ,biorę jedną :)

     
  2. ~Olka

    12 lipca 2016 o 21:55

    Pyszne maleństwa….i malinki :)

     
  3. ~Pierunskie maszkety

    12 lipca 2016 o 23:14

    Wspaniałe babeczki, szkoda że sezon na maliny trwa tak krótko

     
  4. ~Megly

    13 lipca 2016 o 11:16

    Robiłam kiedyś podobne, tylko w wersji bananowej bez kakao. Super sprawa. Z malinkami bym zjadła – sezon w pełni, jest ich pod dostatkiem, a w wypiekach idealnie się komponują. Pozdrowionka cieplutkie :)

     
  5. ~Monica

    13 lipca 2016 o 15:38

    Odżywki białkowej do muffin jeszcze nie dodawałam (mam o smaku batonika milky-way) ;)
    Superowe!

     
  6. ~apetyczna-kuchnia

    13 lipca 2016 o 16:46

    Muffiny to mój ulubiony deser!

     
  7. ~Rebel

    13 lipca 2016 o 17:09

    Przyślij mi taką, bo nie posiadam mąki kasztanowej, ani białkowej odzywki. :D

     
  8. ~mojamalakuchnia

    13 lipca 2016 o 18:54

    chętnie zjadłabym takie muffinki. wyglądają pysznie! mniam.

     
  9. ~Julita

    13 lipca 2016 o 20:38

    Ale ta mąka z kasztanów mnie kusi! :)

     
  10. ~Angelika i Monika (Candy Pandas)

    13 lipca 2016 o 20:43

    Niedawno robiłyśmy białkowe muffinki ryżowe z odżywką waniliową :D Pychotka a do tego bardzo sycą :)

     
  11. ~Beti

    14 lipca 2016 o 10:05

    Babeczki pierwsza klasa :-)))

     
  12. ~justyna

    14 lipca 2016 o 23:32

    Super opcja, smakowicie się prezentuja :D