RSS
 

Naleśniki z mąki ryżowej

12 lis

Lubicie naleśniki a unikacie glutenu? Nic straconego, proponuję przyrządzić naleśniki z mąki ryżowej. Aby były bez laktozy mleko możecie zastąpić mlekiem kokosowym czy wodą. Mięciutkie, złociutkie, pięknie pachną. Podałam je z dżemem z czerwonej porzeczki z orzechami.

  • 1 szkl. mąki ryżowej
  • 2 jajka
  • ok. 1 i 1/2 szkl. mleka
  • szczypta soli
  • olej do smażenia (ja użyłam kokosowego PlenusNatura)
  • ulubione dodatki

Do miski wbić jajko, dodać mleko. Dokładnie zmiksować, dodać przesianą mąkę ryżową. Ponownie zmiksować. Naleśniki smażyć na patelni uprzednio wysmarowanej tłuszczem. Podawać na ciepło z ulubionymi dodatkami.

 
Komentarze (10)

Napisane przez w kategorii śniadanie

 

Dodaj komentarz

 

 
  1. ~Marzena

    12 listopada 2016 o 18:22

    Smakowite naleśniczki :-)

     
  2. ~Ania - Fabryka Pomysłów

    12 listopada 2016 o 21:47

    też kiedyś robiłam ryżowe :)

     
  3. ~Magdalena

    13 listopada 2016 o 10:25

    robiłam, pyszne:)

     
  4. ~Nemi

    13 listopada 2016 o 10:50

    Narobiłaś mi smaku:)

     
  5. ~Moja pasja smaku

    13 listopada 2016 o 14:19

    Mam wszystkie składniki więc dziś je zrobię :D

     
  6. ~Agnieszka

    13 listopada 2016 o 14:30

    Bardzo smakowite :)

     
  7. ~Angelika i Monika (Candy Pandas)

    13 listopada 2016 o 17:38

    Takie naleśniczki dorównują tym zwykłym na mące pszennej :) Pychotka :)

     
  8. ~Emanuela

    13 listopada 2016 o 23:03

    Muszę wypróbować ten przepis :)

     
  9. ~mlodakk

    14 listopada 2016 o 09:52

    A ja jeszcze z maki ryżowej nie robiłam:)

     
  10. ~Megly

    14 listopada 2016 o 10:27

    Raz już robiłam naleśniki z mąki ryżowej. Pyszności! Zrobiłabym je z chęcią na mleczku kokosowym. Pozdrowionka serdeczne :)