RSS
 

Duszona kapusta włoska

24 lis

Smaczna na obiadek i nie tylko duszona kapusta włoska. W dodatkiem marchewki i kiełbaski.

  • 1główka włoskiej kapusty
  • 2 marchewki
  • kawałek słoniny
  • 1 duża cebula
  • 1 słoiczek małego pomidorowego koncentratu
  • mąka do zagęszczenia
  • 1 laska kiełbasy
  • sól, pieprz

Kapustę pokroić na grubsze kawałki, przełożyć do dużego garnka, podlać wodą. Marchew zetrzeć na tarce na dużych oczkach, dołożyć do kapusty. Gotować do miękkości. Słoninę pokroić w drobną kostkę. Przetopić. Kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę, dodać do przetopionej słoniny. Przesmażyć, przełożyć do kapusty. Gdy będzie miękka dodać koncentrat pomidorowy i zawiesinę z ok. 2 łyżek mąki pszennej i wody. Zagotować, doprawić do smaku solą i pieprzem.

 
Komentarze (5)

Napisane przez w kategorii obiad

 

Dodaj komentarz

 

 
  1. ~Lena

    25 listopada 2016 o 07:08

    Kapustę uwielbiam w każdej postaci..Smakowicie wygląda :)

     
  2. ~Megly

    25 listopada 2016 o 11:14

    Kapusta! Pyszna. Ale bym zjadła taką porcję. Lubię kapustę. Jest zdrowa, smaczna.
    Gdy nie będę miała pomysłu na obiad – już wiem co przygotować! Dzięki za inspirację.
    Pozdrawiam cieplutko, już prawie weekendowo :)

     
  3. ~mlodakk

    25 listopada 2016 o 14:44

    Zdecydowanie pyszna

     
  4. ~Ania - Fabryka Pomysłów

    27 listopada 2016 o 18:09

    bardzo fajny dodatek do obiadu :)

     
  5. ~Angelika i Monika (Candy Pandas)

    28 listopada 2016 o 21:17

    Lubimy duszoną kapustę. Często też robimy ją z koncentratem pomidorowym :)