RSS
 

Zapiekane babeczki makaronowe z jabłkami

29 lis

W lodówce miałam makaron pozostały z obiadu i spore ilości jabłek. Połączyłam oba te składniki i wyszył bardzo smaczne szczególnie na ciepło zapiekane babeczki. Drobne co nieco idealne na deserek.

  • ok. 100g. makaronu pełnoziarnistego świderki
  • 2 jabłka
  • cynamon
  • 1 łyżka masła  

Makaron ugotować al’dente. Jabłka zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Jabłka ewentualnie można  połączyć z cukrem. Makaron odcedzić, pokroić. Nałożyć do foremek warstwowo raz makaron, raz warstwa jabłek. Na wierzch dodać odrobinę masła. Posypać cynamonem. Zapiekać ok. 15 minut.

 
Komentarze (7)

Napisane przez w kategorii babeczki i muffiny

 

Dodaj komentarz

 

 
  1. ~Gotuj z Cukiereczkiem

    29 listopada 2016 o 19:13

    co za pyszności :)

     
  2. mlodakk

    29 listopada 2016 o 19:37

    Ale śmiesznie wyglądają ciekawe jak smakują

     
  3. ~Marzena

    29 listopada 2016 o 20:16

    Mniam jakie pyszności :-)

     
  4. ~Sarna

    30 listopada 2016 o 08:59

    rewelacyjny pomysł na wykorzystanie makaronu :)

     
  5. ~Megly

    30 listopada 2016 o 11:14

    To jest dla mnie prawdziwa nowość. Babeczek makaronowych jeszcze nigdy nie jadłam.
    Jestem jednak otwarta na nowe smaki, pyszności i bardzo lubię jakbłuszkowe przekąski zatem jestem na tak :)

    Pozdrawiam ciepło! :)

     
  6. ~Olka

    1 grudnia 2016 o 10:35

    Makaron z jabłuszkami w bardzo uroczej formie :) warto spróbować :)

     
  7. ~mojamalakuchnia

    1 grudnia 2016 o 15:58

    przeurocze. makaronowe – zaskakujące! jeszcze nigdy takich nie jadłam. super : )