RSS
 

Makaron z truskawkami i twarogiem

21 sty

W środku zimy wakacyjne danie? Ależ czemu nie. W zamrażarce mam jeszcze kilka torebeczek truskawek, pomyślałam, że idealnie będzie zrobić je na obiad z makaronem na osłodę zimnych dni.

  • 1 opakowanie makaronu durum
  • ok. 300g. truskawek (świeżych lub mrożonych)
  • 200g. twarogu półtłustego
  • cukier puder do smaku

Zagotować wodę, osolić. Wrzucić makaron i ugotować do miękkości, odcedzić. Truskawki umyć, zblendować, dodać cukier puder według uznania. Twaróg rozkruszyć. Makaron nałożyć na talerz, polać musem truskawkowym i posypać twarogiem.

 
Komentarze (10)

Napisane przez w kategorii truskawki

 

Dodaj komentarz

 

 
  1. ~Megly

    21 stycznia 2017 o 09:07

    Nawet mam mrożone truskawki! To danie kojarzy mi się z dzieciństwem, gdy jeszcze jadłam w stołówce. Takie pyszności tam podawali. Super posiłek na słodko.
    Pyszny pomysł, przepis.
    Pozdrawiam weekendowo :)

     
  2. ~Ania

    21 stycznia 2017 o 09:15

    Bardzo dawno już nie robiłam, a tak bardzo lubię. :-) Dziękuję za przypomnienie przepisu. :-)

     
  3. ~Zoska

    21 stycznia 2017 o 13:51

    Też uwielbiam :)

     
  4. ~Cukry Proste

    21 stycznia 2017 o 15:48

    W dzieciństwie mama mnie zmuszała do jedzenia takiego makaronu, ale teraz zjadłabym z chęcią:)

     
  5. ~Słodkie okruszki

    22 stycznia 2017 o 00:25

    Pysznie :) Aż tęsknię za świeżymi truskawkami :)

     
  6. ~Pieruńskie Maszkety

    22 stycznia 2017 o 17:06

    Apetyczne danie, w sam raz dla dzieci ;)

     
  7. ~mlodakk

    22 stycznia 2017 o 18:43

    Oj pycha:)

     
  8. ~Ania - Fabryka Pomysłów

    22 stycznia 2017 o 19:01

    uwielbiam i nawet w zimę u mnie gości :)

     
  9. ~Agnieszka - Polska Zupa

    22 stycznia 2017 o 20:21

    Danie mojego dzieciństwa :)

     
  10. ~Angelika i Monika (Candy Pandas)

    25 stycznia 2017 o 18:37

    Uwielbiamy makaron z owocami i twarożkiem <3 Fakt, wakacyjne danie ale w zimie będzie smakować równie dobrze :D