RSS
 

Komosanka z dodatkami

01 kwi

To moja pierwsza komosanka, którą zrobiłam na śniadanie. Urzekła mnie gdyż jak dotąd do komosy ryżowej podchodziłam bardzo sceptycznie, okazała się bardzo smaczna. Idealna będzie na śniadanie jak i zdrowy deser. Komosa ryżowa zwana inaczej quinoa jest bogatym źródłem pełnowartościowego białka, kwasów tłuszczowych, wielu witamin i składników mineralnych.

  • 50g. komosy ryżowej
  • 2/3 szkl. mleka krowiego lub roślinnego
  • 1 banan
  • rodzynki
  • siemię lniane
  • słonecznik

Komosę ryżową przepłukać. Zagotować mleko, dodać komosę. Gotować aż wchłonie całe mleko, od czasu do czasu mieszając. Gdy ostygnie przełożyć do salaterki. Dodać pokrojonego w plasterki banana, dorzucić rodzynki, siemię lniane i słonecznik.

 
Komentarze (10)

Napisane przez w kategorii deser, śniadanie

 

Dodaj komentarz

 

 
  1. ~Marzena

    1 kwietnia 2017 o 20:48

    Po prostu pyszności :-)

     
  2. ~Ania

    2 kwietnia 2017 o 08:52

    Wygląda bardzo apetycznie :)

     
  3. ~Magdalena

    2 kwietnia 2017 o 09:09

    super śniadanko;0

     
  4. Kinga K.

    2 kwietnia 2017 o 10:26

    Ale kusisz ❣ Wygląda bajecznie <3

     
  5. ~Megly

    2 kwietnia 2017 o 10:31

    Nie słyszałam o takiej komosance, ale zachęciłaś mnie, aby sobie taką przygotować. Mam ochotę się przekonać czy mi zasmakuje ;)
    Pysznie wygląda.
    Pozdrowionka! :)

     
  6. ~Magda

    2 kwietnia 2017 o 12:10

    Pyszne śniadanie i taka ładna nazwa :)

     
  7. ~Paulina

    2 kwietnia 2017 o 12:33

    O jejku, nigdy się z czyms takim nie spotkałam, fajna nazwa, i wygląda apetycznie!:)

     
  8. ~Ania_S

    2 kwietnia 2017 o 19:44

    Nie jadłam chyba jeszcze komosy na słodko, ale jestem pewna, że pysznie smakuje ;)

     
  9. ~mlodakk

    3 kwietnia 2017 o 09:51

    Uwielbiam tego typu deserkli

     
  10. ~Angelika i Monika (Candy Pandas)

    5 kwietnia 2017 o 13:34

    Wygląda jak drogi deser :) Komosa jest wspaniała ;)