RSS
 

Chałwa lniana od Gacjana- recenzja

06 kwi

Lubicie chałwę? Jeśli tak musicie spróbować nieco innej jak ta tradycyjna- chałwy lnianej. Jeśli natomiast nie przepadacie za smakiem chałwy po spróbowaniu tej z pewnością zostaniecie jej miłośnikami. Zapraszam na recenzję chałwy lnianej od firmy Gacjana

Chałwa lniana firmy GJ-Gacjana jest produktem „surowym”, nie poddanym obróbce termicznej, dzięki czemu wszystkie składniki użyte w procesie produkcji zachowują swoje właściwości. Chałwy wykonywane są ręcznie w dbałości o najwyższą higienę. Surowcem najważniejszym w produkcji chałwy jest siemię lniane pozyskiwane od rolników z Dolnego Śląska i okolic Wrocławia.

PRODUKTY BEZGLUTENOWE, WYTWORZONE RĘCZNIE, BEZ KONSERWANTÓW, BEZ SZTUCZNYCH BARWNIKÓW

Miałam przyjemność spróbowania trzech smaków chałwy: sezamowej, słonecznikowej i żurawinowej. Zapakowane są w papierowe torebki, z przejrzystą i prostą etykietą. Przez opakowanie można zobaczyć jak chałwa prezentuję się w środku. Pakowane po 100g. porcjowane na 9 kostek.

1. Chałwa lniana słonecznikowa Gacjan

Po otwarciu od razu unosi się przyjemny zapach słonecznika, którego jestem wielką fanką. Po spróbowaniu na pierwszym planie wyczuwalny jest słonecznik, w towarzystwie żurawiny. Jest to połączenie idealne i bardzo smakowite. Chałwa jest tłusta o strukturze podobnej do tradycyjnej chałwy. Ocena 6/6

Składniki:  słonecznik, żurawina, w tym żurawina suszona i kandyzowana (żurawina, cukier trzcinowy, olej słonecznikowy), siemię lniane.

2. Chałwa lniana żurawinowa Gacjana

Konsystencja jest zwarta i krucha, przypomina strukturę raw-batonów. W zapachu wyczuwalne są orzechy arachidowe i suszona żurawina. Przyjemnie czuć słodycz i kwaskowość żurawiny, wyczuwalne są również kawałeczki orzechów arachidowych, niestety nie jestem w stanie wyczuć siemienia lnianego. Ocena 6/6

Składniki: żurawina, w tym żurawina suszona i kandyzowana (żurawina, cukier trzcinowy, olej słonecznikowy), orzechy arachidowe, siemię lniane

3. Chałwa lniana sezamowa Gacjana

Zapach jest typowo sezamowy, po pierwszym kęsie wyczuwalna jest nuta typowej chałwowej goryczki. Żurawina w tej chałwie jest idealnym uzupełnieniem gdyż dodaje słodko- kwaśnego smaku. Chałwa po prostu rozpływa się w ustach. Ocena 5/6

Składniki: sezam i miazga sezamowa, żurawina , w tym żurawina suszona i kandyzowana (żurawina, cukier trzcinowy, olej słonecznikowy), siemię lniane, ksylitol

Zapraszam serdecznie na stronę internetową, gdzie można zapoznać się z szeroką ofertą chałw oraz na Facebook

 
Komentarze (7)

Napisane przez w kategorii współpraca

 

Dodaj komentarz

 

 
  1. ~Ania

    6 kwietnia 2017 o 19:23

    Kusi mnie ta chałwa i kusi, ale jakoś jeszcze nie kupiłam :)

     
  2. ~Megly

    6 kwietnia 2017 o 19:49

    Nie próbowałam sezamowej od Gacjany. Za to słonecznikowa bardzo mi smakowała. Naprawdę fajne produkty. No i zdrowe :)
    Pozdrawiam serdecznie! :)

     
  3. ~Lonna

    6 kwietnia 2017 o 20:26

    Bardzo kusząco wyglądają te chałwy :)

     
  4. ~mojamalakuchnia

    7 kwietnia 2017 o 08:49

    podoba mi się to, że chałwa jest tak fajnie porcjowana. nie trzeba bawić się nożem tylko można brać prosto do buzi : ) idealna do pracy : )

     
  5. ~mlodakk

    7 kwietnia 2017 o 09:08

    Poluje na te chałwy i w końcu muszę je dorwac

     
  6. ~Agnieszka

    7 kwietnia 2017 o 18:52

    Mój mąż bardzo lubi chałwę. Bardzo fajne produkty :)

     
  7. ~Angelika i Monika (Candy Pandas)

    13 kwietnia 2017 o 16:09

    Trudno nawet stwierdzić, która jest najlepsza :D Nam najbardziej smakują chyba te z dodatkiem orzechów :)