RSS
 

Placuszki- Jabłka w cieście

12 maj

Puszyste ciasto naleśnikowe z mięciutkimi jabłkami w środku. Oprószone cukrem pudrem i podane na śniadanie. Uwielbiam takie śniadanie, są bardzo smaczne i sycące.

  • 3-4 jabłka
  • 1 szkl. mąki pszennej
  • 1/2 szkl. mleka
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • cukier puder do podania
  • olej do smażenia
Do miski wlać mleko, wbić jajka, dodać mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia. Ciasto dokładnie zmiksować, powinno być dość gęste. Jabłka umyć, wydrążyć gniazda nasienne. I pokroić w plasterki. Zanurzyć  w cieśnie naleśnikowym. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć placuszki w obu stron na złoty kolor. Nadmiar tłuszczu odsączyć na ręczniku papierowym. Posypać cukrem pudrem.

 
Komentarze (7)

Napisane przez w kategorii śniadanie

 

Dodaj komentarz

 

 
  1. ~Marcepanowy Kącik

    12 maja 2017 o 15:34

    Doskonałe na obiad. Poproszę o jednego :)

     
  2. ~Cukry Proste

    12 maja 2017 o 17:39

    Od dzieciństwa nie jadłam takich jabłek, muszę sobie przypomnieć ten smak:)

     
  3. ~Ania

    12 maja 2017 o 18:36

    Przepyszne placuszki :) Uwielbiam takie :)

     
  4. ~Ania

    12 maja 2017 o 18:40

    Masz błąd w tytule :) Ten komentarz usuń żeby Ci nie zaśmiecał ;)

     
  5. ~Agnieszka

    12 maja 2017 o 18:41

    Smak mojego dzieciństwa :) U mnie się robi z większą ilością ciasta :)

     
  6. ~Megly

    12 maja 2017 o 20:27

    Najpyszniejsza propozycja.
    Jabłka w cieście – mmm. Przepadam za nimi.
    Pozdrawiam serdecznie :)

     
  7. ~Marzena

    13 maja 2017 o 20:46

    Pyszne te jabłuszka :-)