RSS
 

Paluszki francuskie z dżemem

21 cze

Paluszki z ciasta francuskiego przygotowujemy zazwyczaj na słono z serem, szynką, boczkiem i innymi dodatkami. Ja jednak postawiłam na słodycz. I zrobiłam je z domowym dżemem truskawkowym. Doskonała przekąska smaczna, chrupiąca, prosta w wykonaniu. 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego 
  • dżem truskawkowy 
  • cukier puder do posypania 

Ciasto rozłożyć na blacie. Nasmarować dżemem. Kroić ok. 2 cm. paski. Skręcać spiralnie. Rozłożyć na blasze do pieczenia. Piec ok. 20 minut w temperaturze 200 stopni.  

 
Komentarze (11)

Napisane przez w kategorii ciasta i ciasteczka

 

Dodaj komentarz

 

 
  1. ~melodylaniella

    21 czerwca 2017 o 20:38

    Lubię takie przekąski, są świetne na różnego rodzaju imprezy :D

     
  2. ~Ania

    22 czerwca 2017 o 06:52

    Tez takie robię :) Jak się ma ochotę coś chrupnąć to w kilka minut i gotowe :)

     
  3. ~Magda

    22 czerwca 2017 o 14:05

    Fajna przekąska do schrupania na lato :)

     
  4. ~Screatlieve

    22 czerwca 2017 o 15:11

    Francuskie? Przekonałas mnie tym. <3

     
  5. ~Megly.

    22 czerwca 2017 o 18:10

    Całkiem fajna sprawa, ale nigdy jeszcze się z takim przepisem nie spotkałam.
    Jestem bardzo ciekawa czy mi by posmakowały. Na pewno!
    Może kiedyś spróbuję. Może się skuszę :)
    Pozdrowionka serdeczne :)

     
  6. ~Marzena

    23 czerwca 2017 o 20:00

    Mniam jakie fajne do chrupania :-)

     
  7. ~Ewa

    24 czerwca 2017 o 11:01

    Świetne! Takie proste, a takie fajne:)

     
  8. ~Angelika i Monika (Candy Pandas)

    24 czerwca 2017 o 11:53

    Bardzo proste a jakie smaczne! :) Zawsze lubiłyśmy wypieki z ciasta francuskiego :)

     
  9. ~Beti

    28 czerwca 2017 o 12:17

    Świetny pomysł :-)

     
  10. ~KuchniaOdDwojga

    30 czerwca 2017 o 13:10

    Świetna przekąska :)

     
  11. ~KuchniaOdDwojga

    30 czerwca 2017 o 13:11

    Absolutnie fantastyczny pomysł :) Do pochrupania przed TV :)